ALVØEN RIDEKLUBB

er idyllisk lokalisert på høydedraget ovenfor den gamle hovedbygningen i Alvøen.

Klubben ble stiftet i 1973 og er den nest største klubben i Bergen. Vi har ca. 350 medlemmer og klubben har aktive ryttere både i sprang og dressur. Vi har også aktive funksjonshemmede ryttere i klubben vår.

Vi driver rideskole med 14 skolehester og det er ca. 200 kursryttere innom i løpet av et år. Kursryttere er i hovedsak fra 7 til 17 år. Rideskolen gir også tilbud til utviklingshemmede.

Anlegget vårt er gjennom stor dugnadsinnsats, tippemiddler og kulturmidler, utbygget med ny ridehall, klubbhus og utendørs ridebane.

Klubben arrangerer jevnlig distriktsstevner og lands –elitestevner.
I 2007 arrangerte vi NM -dressur og NMdressur for funksjonshemmede.

Klubben har som mål å utvikle ryttere over et bredt spekter på alle nivå. Samtidig legger vi stor vekt på at det skal være et godt miljø og et bra alternativ for barn og unge i alle aldre.

Det er mange som har stor glede av vårt anlegg, og det er viktig for oss at vi kan fortsette vårt arbeid rettet mot barn og unge.