Ønsker du å lære og ri? Meld deg på ridekurs hos oss.

ALVØEN RIDEKLUBB

er idyllisk lokalisert på høydedraget ovenfor den gamle hovedbygningen i Alvøen og har sin hovedaktivitet på Alvøen Gård som eies og drives av Didrik Fasmer.

Alvøen Rideklubb ble stiftet i 1973 og er en av de største klubbene i Bergen. Vi har ca. 350 medlemmer aktive ryttere både i sprang og dressur, men vi har også aktive funksjonshemmede ryttere. Det drives rideskole med 14 skolehester og det er ca. 200 kursryttere innom i løpet av et år. Kursryttere er i hovedsak fra 7 til 17 år. Rideskolen gir også tilbud til utviklingshemmede. I tillegg arrangeres det jevnlige gjestetreninger med Lars Rasmussen og Lillian Grepne. Hovedtrenere i dressur er for øyeblikket Charlotte Borlaug, Rita Pedersen og Bodil Hansen og i sprang er det Amund Eide.

Anlegget vårt er gjennom stor dugnadsinnsats, tippemiddler og kulturmidler, utbygget med ny ridehall, klubbhus og utendørs ridebane.

Klubben arrangerer jevnlig distriktsstevner og lands–/elitestevner og i 2007 arrangerte vi NM -dressur og NMdressur for funksjonshemmede.

En av våre målsettinger er å utvikle ryttere over et bredt spekter på alle nivå. Samtidig legger vi stor vekt på at det skal være et godt miljø og et bra alternativ for barn og unge i alle aldre.